4 voordelen van een geschikte kindertablet

Een tablet is tegenwoordig niet meer weg te denken uit een gezin. Want niet alleen jij maakt er gebruik van. Ook het tabletgebruik onder de kinderen is de afgelopen jaren flink toegenomen. Hier kunnen zij spellen op spelen of leuke filmpjes kijken. Helaas is er altijd wel gevaar op de loer. Want wat doe je als je kind iets ziet wat niet geschikt is voor hem of haar is? In deze blog geven we informatie en tips voor een geschikte kindertablet.

Wat is een kindertablet?

Een kindertablet is niets minder dan een kindvriendelijke tablet. Door middel van een internet filtersysteem kan kindonvriendelijke content worden gefilterd. Zo kunnen kinderen toch gebruik maken van de tablet zonder echt gevaar te lopen. Het is dus een leuke bezigheid voor je kind als jij even druk bezig bent met koken of je kind rustig te houden op weg naar je (vakantie)bestemming. De tablet bevat ook nog eens leerzame spellen die je kind helpen bij zijn of haar ontwikkeling. 

Kindertablet versus een normale tablet 

De tablet voor kinderen heeft een aantal voordelen tegenover de standaard tablet. Daarom hebben we voor je alle voordelen in een handig overzicht verwerkt.

  • Door middel van een speciaal internet filtersysteem worden ruim 34 miljard pagina’s op kindonvriendelijke content gefilterd. Ook bevat de tablet geen apps die niet geschikt zijn voor kinderen. Zo hoef jij je geen zorgen te maken als je kind lekker aan het spelen is op de tablet.
  • Je kunt eenvoudig het tabletgebruik van je kind monitoren en bepalen. Door middel van een handige app kan jij ook nog eens de tablet op afstand bedienen. 
  • Het apparaat is steviger dan een normale tablet. Kinderen knoeien eenmaal of laten spullen gemakkelijker vallen.
  • Je kind maakt op een veilige manier kennis met het internet en het gebruik van een mobiel apparaat.

Mocht je nog steeds geen geschikte kindertablet hebben kunnen vinden, dan kan je een kijkje nemen op de website van Kurio-store. Op hun website vind je diverse kindvriendelijke tablets.

De invloed van digitalisering op scholen

Digitalisering gebeurt ook op scholen. Op sommige scholen mogelijk wat teveel en op sommige scholen te weinig. Op het basisonderwijs begint het vandaag de dag al. Steeds meer kinderen komen in contact met een tablet of computer op de basisschool. Veilig internetten is dan ook echt een must deze tijden. Scholen maken dan ook vaker gebruik van een VPN service of provider die het internetten veiliger maakt voor de kinderen. Kinderen van drie kunnen al beter overweg met een tablet dan een 65 plusser. Ook gebruiken scholen digiborden. Helpt het echter allemaal bij het leervermogen van de kinderen? De meningen verschillen.

Betere faciliteiten

Scholen beschikken over steeds betere faciliteiten voor hun kinderen. Meer computers en tablets, speciale software en apps en ook een goede hosting voor hun eigen website (zie deze website). Het is belangrijk om goed te zorgen voor een goede basis om daarop verder te bouwen. Steeds meer gebruiken basisscholen en ook middelbare scholen tablets om de kinderen wat te leren. Het is een verandering welke logisch is. Wanneer de kinderen thuis komen gebruiken ze ook de smartphone en de tablets van hun ouders of kruipen ze achter de computer.

Jong geleerd is oud gedaan

Het is goed om al direct als kind bekend te raken met de verschillende mogelijkheden die digitalisering bieden. Het is belangrijk en goed om gebruik te maken van alle technieken die er vandaag de dag zijn. Ontdek welke mogelijkheden er zijn en hoe kinderen dit kunnen toepassen in hun leven. De digitale techniek is helemaal niet meer terug te draaien. Het is belangrijk om de voordelen ook te gebruiken in het onderwijs. Voor de leerlingen en de docenten.

Het draait om de kennis

Natuurlijk draait het op school om de kinderen kennis en vaardigheden te leren. Voor de kennis is natuurlijk niet specifiek een tablet nodig. Het is wel prettig voor kinderen om op een manier te kunnen leren welke bij hun past. Voor de vaardigheden is het een must om ook met een tablet overweg te kunnen.

Engels vanaf groep 1 met Anglia onderwijs

Engels vanaf groep 1 met Anglia onderwijs

Engels is door de jaren heen een echte ‘brugtaal’ geworden. Een brugtaal wil zeggen dat deze taal wordt gebruikt voor internationale handel en diplomatie. Veel mensen beheersen Engels als tweede taal en daarom zal Engels nog vele jaren gesproken worden. Het is voor kinderen dan ook belangrijk dat zij deze taal in hun taalgevoelige periode (0-7) leren. Wij bij CBS de Brug maken gebruik van Anglia onderwijs, waardoor de kinderen op een natuurlijke manier de Engelse taal aanleren. Om de leerlingen Engels te leren maken wij gebruik van de “My name is Tom” methode. In dit artikel leest u alles over zowel Anglia onderwijs als de methode.

Wat is Anglia onderwijs?

Anglia onderwijs is erop gericht dat de kinderen al op zeer jonge leeftijd kennis maken met de Engelse taal. Op deze manier leren de kinderen de taal op een geleidelijke en natuurlijke manier. Op latere leeftijd zullen zij hier nog steeds profijt van hebben. De Engelse taal kan makkelijker naar een hoger niveau getild worden. Op school worden officiële Anglia examens afgenomen en ieder kind of zijn of haar eigen niveau. In totaal zijn er 14 niveaus en we streven ernaar om alles uit de leerling te halen. Bij het afronden van het examen krijgt het kind een erkend certificaat.

My name is Tom methode

Bij CBS de Brug gebruiken wij de “My name is Tom” methode voor het Anglia onderwijs. Dit is een hedendaagse methode om de Engelse taal aan te leren op de basisschool. Deze methode biedt een doorgaande leerlijn van groep 1 tot en met 8. My name is Tom legt al vroeg de basis in de taalgevoelige periode van het kind. De methode zal op spelenderwijs de natuurlijke taalwerving stimuleren, waardoor de kinderen veel minder moeite hebben met de taal in hogere groepen. My name is Tom is een uitdagend pakket met zowel online als offline lesmateriaal. Zo zijn er prentenboeken met liedjes cd en ook een online leer- en spelomgeving. Op deze manier worden de kinderen meegenomen in het boeiende avontuur van Tom.

Back to CBS de Brug

De schoolvakanties zitten er weer op en het is tijd voor de leerlingen om weer naar school te gaan. Voor sommige kinderen is het zelfs voor het eerst dat ze naar school gaan. Voor andere kinderen is dit het laatste jaar dat zij op de basisschool zitten. Het begin van het nieuwe schooljaar is dan ook voor iedereen spannend. Er zijn verschillende tips die helpen om goed aan het schooljaar te beginnen. Deze tips zijn zowel voor de leerlingen als voor de ouders. Ze zeggen niet voor niks, “een goed begin is het halve werk”.

Zorg voor een vast ritme

Uitgerust naar school gaan is belangrijk om optimaal te kunnen leren. Het creëren van een vast slaapritme helpt hierbij. Het kan zijn dat het ritme door de vakantie een beetje verstoord is door laat naar bed te gaan en lang uit te slapen, daar zijn de vakanties immers voor. Nu is het belangrijk om weer op een vaste tijd naar bed te gaan en ook om steeds op de zelfde tijd wakker te worden, ook in het weekend.

Maak een frisse start

Niks is zo lekker als een opgeruimde ruimte. Dit zorgt voor overzicht en rust in uw hoofd. Laat uw kind zijn of haar kamer opruimen aan het begin van het schooljaar. Op deze manier kunnen ze rustig spelen en slapen. De rust die zij zelf creëren zal helpen om goed te kunnen concentreren op school. Ook wanneer de kinderen huiswerk meekrijgen zal dit in een rustige omgeving gemaakt kunnen worden zonder te veel afleiding.

Familiekalender voor optimaal overzicht

Deze tip is vooral voor de ouders. Zeker wanneer u als ouder meerdere kinderen heeft is een familiekalender ideaal. Zeker aan het begin van het schooljaar kan dit helpen om overzicht te bewaren in het gezin. Wie moet wanneer gymmen en hoe laat moet ik mijn kind weer ophalen vanmiddag? Dit is allemaal te vinden in de familiekalender!